Overleefde Hitler de oorlog?

Vandaag de afsluiter van de top-5 opmerkelijke WOII-berichten van 2011.

5. Hitler overleefde de oorlog

Volgens een Brits onderzoeksteam heeft Adolf Hitler de Tweede Wereldoorlog overleefd. Hij zou samen met Eva Braun zijn gevlucht naar Argentinië en daar nog 17 jaar hebben geleefd.

Alle geschiedenisboeken leren dat Hitler op 30 april 1945 zelfmoord pleegde in zijn bunker in Berlijn. Volgens de Britse onderzoeksjournalist Gerrard Williams zijn de resten van Hitlers schedel die bewaard zijn gebleven, de resten van een vrouw jonger dan 40 jaar. Daarnaast zijn er tig ooggetuigenverslagen uit Argentinë van mensen die zeggen Hitler te hebben gezien, zegt Williams in de Britse krant The Daily Mail.

Er zijn ook ooggetuigenverslagen bewaard gebleven van mensen die samen met Hitler de laatste dagen in de bunker in Berlijn doorbrachten (zoals verfilmd in Der Untergang). William’s theorie is dat Hitler en zijn minnares Eva Braun op 27 april Berlijn ontvluchtten en dat acteurs hun plek innamen in de bunker. Van daaruit zouden Hitler en Braun gevlucht zijn naar Tonder in Denemarken, vervolgens naar Travemunde in Duitsland en vanaf daar zouden ze naar Spanje zijn gevlogen. Met hulp van generaal Franco konden ze vanaf de Canarische Eilanden in een duikboot naar Argentinië vluchten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: