Hoe bruin was die snor van Hitler eigenlijk?

Voor alle oorlogs-geïnteresseerden onder ons: vanavond begint op National Geographic de serie Apocalypse World War II met nooit eerder vertoonde én ingekleurde filmbeelden.

National Geographic heeft dankzij de bijdrage van een aantal privé-verzamelaars en archivisten nooit eerder vertoonde oorlogsbeelden gerestaureerd en ingekleurd (Hoe cool? Ik dacht dat deze technieken alleen waren weggelegd voor Oude Meesters en andere beroemde schilderdoeken, maar filmbeelden kunnen dus ook opgeknapt worden en van een kleurtje voorzien). Dat inkleuren gebeurt tegenwoordig digitaal en gaat zo: in een film staat elke tint wit, grijs of zwart voor een bepaalde kleur. Vroeger werden zwart-witfilms beeldje voor beeldje ingekleurd, omdat dat nu digitaal kan, gaat dat tegenwoordig veel sneller. Ik ben heel benieuwd naar het effect hiervan. En of de beelden inderdaad meer indruk maken in kleur. Bekijk hier alvast de trailer en installeer je vanavond met een pizza voor de pit.

De eerste aflevering van de zesdelige serie Apocalypse WWII is vanavond om 20.00 uur. De themaweek duurt van 1 tot 6 mei. Kijk hier voor de tijden van de herhalingen en de overige afleveringen.

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: