Bio

Carlijn Vis

Carlijn (1983) is journalist en schrijver. Vrij spel verscheen in april 2012 en is haar debuutroman. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsvrouw, de oma van Carlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ‘Emma’ als koerierster voor Het Parool en Vrij Nederland, hielp onderduikers ontsnappen uit bezet gebied en vluchtte naar Engeland om zich aan te sluiten bij de Nederlandse regering. Ze had een fling met Erik Hazelhoff-Roelfzema en trouwde daarna in de oorlog met één van de andere Soldaten van Oranje: Chris Krediet.

Carlijn Vis interviewde haar oma over verzet, vrijheid, de oorlog en alles wat ze verder nog van haar wilde weten. Ze gaf op elke vraag antwoord. Klik hier voor de website over de roman en bekijk de boektrailer en oeroude oorlogsfoto’s. Je kunt er ook gespreksfragmenten tussen Carlijn en haar oma beluisteren, bijzonder voyeuristisch… Het boek werd goed ontvangen en de vijfde druk ligt nu in de winkel.

In de aanloop naar de verschijning van het boek schreef Carlijn elke dag over de impact die de oorlog nu nog steeds heeft op de maatschappij, een verzameling van berichten en gedachtes over ’40-’45 die in 2012 weer actueel waren.

In 2014 volgde haar tweede roman, Het Marktplaatsmeisje, een herkenbaar verhaal over de beperkingen van sociale media, dat langzaam verandert in een donker sprookje over vertrouwen en intimiteit. Ze mocht erover vertellen in RTL Late Night en de filmrechten van het boek zijn verkocht.

NRC Handelsblad

Carlijn werkt nu als journalist op de redactie van NRC Handelsblad. Lees hier de verhalen die ze voor de krant maakte.

%d bloggers liken dit: