Bio

Carlijn Vis

Carlijn is freelance journalist en schrijver. Vrij spel verscheen in april 2012 en is haar debuutroman. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsvrouw, de oma van Carlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte ‘Emma’ als koerierster voor Het Parool en Vrij Nederland, hielp onderduikers ontsnappen uit bezet gebied en vluchtte naar Engeland om zich aan te sluiten bij de Nederlandse regering. Ze had een fling met Erik Hazelhoff-Roelfzema en trouwde daarna in de oorlog met één van de andere Soldaten van Oranje: Chris Krediet.

Carlijn Vis interviewde haar oma over verzet, vrijheid, de oorlog en alles wat ze verder nog van haar wilde weten. Ze gaf op elke vraag antwoord. Klik hier voor de website over de roman en bekijk de boektrailer en oeroude oorlogsfoto’s. Je kunt er ook gespreksfragmenten tussen Carlijn en haar oma beluisteren, bijzonder voyeuristisch… Het boek werd goed ontvangen en de vijfde druk ligt nu in de winkel.

In de aanloop naar de verschijning van het boek schreef Carlijn elke dag over de impact die de oorlog nu nog steeds heeft op de maatschappij, het onderwerp is bijna dagelijks terug te vinden in kranten en op tv. Dit blog had een jaar lang de ondertitel ‘WOII anno 2012’ en werd een verzameling van berichten en gedachtes over ’40-’45 die in 2012 weer actueel waren.

Inmiddels blogt ze over meer dan alleen de oorlog. De ondertitel ‘WOII anno 2012’ is vervangen door ‘Collection of Thoughts’. Aandacht voor de oorlog blijft, maar daarnaast is er ruimte voor columns en andere gedachtes.

Mini CV

Carlijn Vis (1983) werkte bij Quote Media (ELLEgirl en Quote), NRC Media (nrc.next) en Dutch Media (Winelife). In 2011 heeft ze haar vaste baan opgezegd om het boek af te maken. Nu woont en werkt ze in Amsterdam als freelance schrijver (voor o.a. HP/De Tijd, nrc.next, Het Parool en Marie Claire).

Advertenties
Advertenties
%d bloggers liken dit: